Mig miler de persones a la concentració de protesta pel desallotjament de l’#AcampadaArtesà de l’1 de juny

2 de juny de 2017 | Actualitat

Ahir mig miler de persones es van concentrar a la Plaça de la Vila en protesta pel desallotjament de l’#AcampadaArtesà.

A la concentració i manifestació pels carrers del Prat també s’ha reivindicat aturar l’enderroc imminent de l’Artesà i la voluntat d’un procés participatiu on el veïnat decideixi el seu futur.

 

MANIFEST EN PROTESTA PEL DESALLOTJAMENT DE L’#ACAMPADAARTESÀ

Fa sis dies, el passat dissabte 27 de maig quaranta veïns del Prat entràvem al pati de l’Artesà i hi iniciàvem una acampada. Volíem aturar l’entrada de les màquines i l’inici de les obres d’enderrroc del Teatre de l’Artesà que volen que comencin el dimarts 6 de juny.

Aquesta matinada, a les 5.30h, 6 furgonetes dels Mossos d’esquadra i dues de la policia local, seguint les ordres directes d’un decret d’alcaldia, és a dir de l’alcalde d’ICV Lluís Tejedor, han irromput de manera violenta a l’espai fent fora a la gent que hi havia acampada.

Els mossos han identificat a totes les persones que hi havia dormint i no els han permès recollir totes les pertinences.

Durant aquests sis dies hem reclamat diàleg a l’Ajuntament del Prat, hem demanat que sortissin del sectarisme en el que s’han instal·lat i escoltessin el veïnat, però no hi ha hagut manera. Alba Bou, regidora d’urbanisme, Quim Bartolomé regidor de via pública, David Vicioso regidor de cultura i l’alcalde Lluís Tejedor són els responsables directes d’aquesta situació, de la criminalització que han patit els veïns del Prat i de la crispació social que això està generant.

La plataforma ‘Aturem l’enderroc, Salvem l’Artesà’, hem recollit 4.000 signatures.

Hem presentat una moció al ple.

Hem informat als veïns i veïnes del que l’Ajuntament ha volgut amagar-los.

Hem fet desenes d’assemblees reunions i actes.

Ho hem intentat tot i no ens han volgut escoltar.

I malgrat la seva actitud tancada i la seva ‘OPERACIÓN DIÁLOGO’ enviant-nos la policia, cada cop som més els veïns i veïnes que ens mobilitzem i defensem l’Artesà, l’element patrimonial més important del Prat.

Durant sis dies el poder del veïnat s’ha vist reforçat com mai. Hem vist assemblees de més de 60 veïns i veïnes organitzant-se. Hem sentit l’escalfor de la gent del Prat portant menjar i materials a l’acampada, acompanyant-nos durant tot el dia, participant de les activitats i assemblees.

Durant sis dies la veu i la força dels veïns i veïnes del Prat ha crescut com mai i encara creixerà més. El que hem guanyat aquests dies cap regidor maldestre o arrogant no ens ho podrà arrabassar.

Avui som més forts que mai, i ells, el govern municipal d’ICV i el PSC, són més dèbils que mai. Cada dia estan més sols defensant la destrucció del patrimoni i la negativa de diàleg i participació ciutadana.

Seguirem lluitant, seguirem defensant l’Artesà.

Somrieu, somrieu perquè hem guanyat i seguirem guanyant!

Per la memòria, el patrimoni i la participació ciutadana. Salvem l’Artesà!

 

 

RECULL FOTOGRÀFIC DE LA CONCENTRACIÓ

 

Alerta a les properes convocatòries, això no s’ha acabat aquí!

#StopEnderroc #SalvemlArtesà