L’alcalde Lluís Tejedor menteix sobre la Plataforma

1 d'agost de 2016 | Actualitat, Comunicats de la Plataforma, Mitjans-premsa

La plataforma ‘Aturem l’Enderroc, Salvem l’Artesà’ reivindica la seva plena independència de qualsevol formació política, i nega les acusacions d’instrumentalització per part de partits polítics.

Davant les declaracions de l’alcalde Lluís Tejedor en el diari El Punt Avui del passat 27 de juliol on afirmava que la Plataforma Aturem l’enderroc / Salvem l’Artesà “està polititzada per l’oposició”, que redunden en les que va fer en el ple del 6 de juliol la secretària general de Se Puede El Prat, Sandra Daza, des de la Plataforma volem aclarir:

  • La Plataforma no està polititzada per cap grup polític. Es conforma en una assemblea oberta a la ciutadania on tothom participa a títol individual sense sigles de cap tipus. Tant en les diverses assemblees que hem realitzat, com en els més de 3.250 suports del nostre manifest, hi ha persones de totes les sensibilitats i condicions.
  • La Plataforma no ha rebut cap aportació econòmica de cap grup polític. La campanya s’ha sustentat de forma autogestionada. Tots els diners procedeixen de la venda dels  centenars de banderoles que hi ha als balcons del Prat, les aportacions solidàries a les guardioles que tenim a les paradetes informatives, els actes que realitzem, i la feina de desenes de persones que fa mesos treballen de forma desinteressada.
  • Les demandes de la Plataforma en defensa del patrimoni històric de l’edifici de l’Artesà i per la necessitat de fer un procés participatiu per decidir el seu futur són òbviament arguments polítics. Reduir la defensa d’aquests arguments a una qüestió partidista és una manipulació i una cortina de fum per no afrontar el debat de fons, i de pas una negació del dret de la ciutadania a defensar qualsevol causa sense haver de tenir per això necessàriament interessos partidistes.
  • La presentació de la nostra moció al ple la vam fer en nom de la Plataforma, dirigint-nos directament a l’alcalde perquè permetés que es pogués debatre i votar. Va ser des de la pròpia alcaldia que es va traslladar als grups amb representació la condició que algun d’ells l’assumís com a pròpia perquè entrés a tractar-se al ple, en una concepció absolutament restrictiva de les institucions, limitada únicament a la participació a través dels partits. Per no afavorir cap grup i evitar una possible utilització partidista, ens vam dirigir a tots els regidors i grups del consistori sense excepció perquè la presentessin en el nostre nom, com així van fer cinc opcions amb representació.
  • L’alcalde menteix de nou quan afirma en el mateix article “L’antic teatre de L’Artesà és inviable.(…) [i la plataforma] diu que s’ha de mantenir el teatre tal com està, però no explica que l’edifici no compleix la normativa i és inhabitable”. Els informes tècnics desmenteixen que sigui inviable, el que és inviable és el projecte que vol encabir l’equip de govern en aquest espai. Tampoc defensem que es quedi com està, sinó que es faci un projecte de rehabilitació que sigui viable d’acord amb l’espai que tenim i respecti el seu valor històric, arquitectònic i patrimonial, i que òbviament el faci “habitable” i l’adapti a les normatives pertinents, com s’ha fet en milers de rehabilitacions de teatres històrics a tot el món.
  • L’equip de govern es nega al diàleg i a qualsevol possibilitat d’entesa i pretèn impedir que els veïns i veïnes participin en la planificació del futur projecte de l’Artesà. Nosaltres, com hem fet des del primer moment, continuarem lluitant per aquest diàleg, perquè s’obri un procés realment participatiu on hi tingui veu tothom que vulgui, per aturar l’enderroc de l’edifici, i per desemmascarar les vegades que calgui les mentides i manipulacions que l’Ajuntament està difonent sobre aquest assumpte.

 

Plataforma Aturem l’enderroc. Salvem l’Artesà
30 de juliol de 2016