Els veïns del Prat es manifesten contra la decisió de l’Ajuntament d’enderrocar el Centre Artesà

7 de juliol de 2016 | Actualitat, Mitjans-premsa

La Plataforma Aturem l’enderroc, salvem l’Artesà presenta una moció al Ple per demanar que s’aturi el projecte de construcció d’un nou teatre

Prop de 200 persones es van concentrar ahir amb una sorollosa cassolada a la plaça de la Vila del Prat de Llobregat per donar suport a la moció que la Plataforma Aturem l’enderroc, salvem l’Artesà presentava en aquell mateix moment en el darrer Ple del curs per evitar l’enderroc del Centre Artesà, patrimoni històric i sentimental per als ciutadans.

La moció, que no va prosperar amb els vots en contra de l’equip de govern (PSC I ICV_EUiA) i el PP, les abtencions de Ciutadans i Se Puede, i va comptar amb el recolzament d’ERC, CDC, Guanyem i els regidors no adscrits José López i Norman Muñoz, demanava aturar l’actual projecte de construcció d’un nou teatre impulsat per l’Ajuntament, rehabilitar l’espai per evitar la seva degradació i impulsar un procés participatiu real entre la població.

Falsedat i falta de transparència

La Plataforma Aturem l’enderroc, salvem l’Artesà denuncia en aquest escrit la manipulació del consistori en assegurar que l’enderroc és necessari i ocultant la informació d’experts que ho contradiuen i aposten per rehabilitar l’espai. També titlla de “partidista i subjectiu” el jurat que va decidir el projecte guanyador, ja que 10 dels 16 membres que el conformaven “estan estretament relacionats amb l’Ajuntament”.

Un altre punt que ressalta és la falta de participació de la població en aquesta decisió, recordant l’incompliment del programa d’ICV-EUiA de les eleccions que van guanyar el maig del 2015, i reclama un procés en què els pratencs puguin decidir el futur i l’ús d’un espai que es pagarà amb diners públics.

Tot i perdre la moció, el manifest de la plataforma contra aquest projecte compta amb més de 3.000 adhesions, que consideren que els dóna legitimitat per “continuar lluitant” per salvar l’edifici més emblemàtic de la ciutat.

Consulteu la moció presentada al Ple de l’Ajuntament
> Accediu al recull fotogràfic de la concentració

Adhereix-te