Classe oberta d’Història II: Salvem l’Artesà! a l’ETSAB

10 d'abril de 2017 | Actualitat

La setmana passada la plataforma Aturem l’enderroc, salvem l’Artesà vam anar a l’ETSAB, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, de la UPC.

L’assignatura Història II, en col·laboració amb la plataforma, vam fer una classe oberta a tot l’estudiantat i professorat de l’escola per fer conèixer el conflicte i debatre entorn la problemàtica de l’arquitectura, la rehabilitació i el patrimoni a través del cas pràctic del Teatre de l’Artesà, en el marc de la Setmana de Dia, la setmana cultural de l’escola.

Aquest acte ens va permetre donar visibilitat al conflicte a l’acadèmia. El feedback per part tant de professors com estudiants va ser molt positiu i es va mostrar preocupació per la pèrdua del patrimoni i tot allò que permet la memòria col·lectiva i una gran sorpresa per l’actuació de l’ajuntament al respecte. Finalment, es va encoratjar a que, com a futurs arquitectes, es prengui consciència i es treballi des del respecte a allò existent.

Agraïm al Departament de Composició de l’ETSAB per donar-nos suport i visibilitat cedint-nos el seu espai a les aules, considerem molt important que la universitat recolzi aquest tipus d’iniciatives ciutadanes en defensa del patrimoni i la història, i formi futurs professionals sensibles a les necessitats de la població.